Sådan fjerner du kalken fra din vandkaraffel

Er der kommet kalk i bunden af din vandkaraffel? Så er der ingen grund til at gå i panik. Vi giver dig en håndfuld gode råd til, hvordan du (nemt) kommer kalken til livs.

Du tager din fine karaffel ud ad køleskabet for at servere dejlig køligt vand for dine gæster. Men hvad er nu det? Der sidder et hvidt leje af kalk nede i bunden af karaflen. Og vandet har fået sådan en underlig mælkehvid farve.

Så længe det ikke er glaspest, der har indtaget din karaffel – men bare kalk – så er der heldigvis gode råd at hente. Det er nemlig ikke så svært at fjerne kalken fra din karaffel.

Hent hjælp i køkkenskabene

Der er flere måder at gøre det på, og de involverer alle sammen noget, som du med stor sandsynlighed allerede har liggende hjemme i dine køkkenskabe.

Den første involverer ukogte ris. Hæld et par skefulde ned i karaflen, og tilsæt så to dl husholdningseddike. Ryst karaflen grundigt – og gentag, indtil kalken er væk.

Har du ikke lige ris i skuffen, så har du måske en citron liggende. Den kan du også bruge! Dryp citronsaft ned i karaflen, indtil kalken er dækket. Lad det stå natten over. Så skulle du gerne vågne op til en skinnende ren karaffel.

Har du hverken ris eller citron, så har du måske lidt bagepulver? I så fald kan du fylde din karaffel med varmt vand, tilføje to teskeer bagepulver og lade det stå natten over. Så skulle bagepulveret gerne opløse kalken, så du får en fin kalkfri karaffel igen.

Lige meget hvilken løsning du vælger, er det altid en god idé at skylle karaflen i koldt vand, når du er færdig med at afkalke den.

Yndlingsvarer